Kategoriarkiv: Kameradroner

DJI Mini 2 – markedets bedste kameradrone er blevet endnu bedre

DJI Mavic Mini imponerede med dets rækkevidde og flotte HD billeder. Nu er efterfølgeren landet, og vi er ikke mindre imponeret. Snarere tværtimod. DJ Mini 2 som den nye model hedder ER markedets bedste kompakt drone.

HD er blevet til 4K. Den maksimale rækkevidde på 4 km er forøget til hele 10 km. Dronen der allerede var ret stabil i blæsevejr, kan nu klare endnu mere. Producenten lover stabile billeder med 29-38 km/t. Den test har vi ikke haft mulighed for at udsætte DJ Mini 2 for endnu, men vi fandt en anden brugertest på YouTube som er ret så vild.

Ligesom på den tidligere model vejer den nye DJI Mini 2 kun 249 gram. Den holder sig altså lige under grænsen for hvornår du skal registrere din drone. Dimensionerne er også de samme. Foldet sammen måler den kun 138×81×58 mm. Foldet ud og med propeller er størrelsen 245×289×56 mm. Der er altså stadigvæk, som navnet også antyder, tale om en forholdvis lille drone. Det skal man dog ikke lade sig snyde af. DJI Mini 2 er en yderst stabil drone med et udsædvanligt godt kamera.

Det gode HD kamera på DJI Mavic Mini er blevet udskiftet med 4K samt muligheden for JPEG+RAW format. Det sidste vil tiltale fotograferne der ønsker at redigere deres billeder efterfølgende.

Vi ønsker at understrege at selv om DJI Mini 2 er forholdvis stabil og let at flyve, så er det ikke en drone for børn. Denne drone anbefales til voksne. Vi anbefaler også at begyndere ikke med det samme kaster sig ud i hård flyvning. Som med alt andet, sørg for at læse brugsanvisningen og derefter bruge tid på at lære at flyve dronen først. Når du har styr på den i din egen baghave så kan du tage den med ud på landets åbne vidder.

Fly More Combo pakke

DJI Mini 2 kommer naturligvis også i combo udgave – kaldet Fly More. Hvis du vælger den får du mere for dine penge. Selve dronen er naturligvis den samme, men i denne pakke medfølger yderligere to batterier (altså 3 i alt), ladestation, opbevaringstaske samt en hel del tilbehør og reservedele.

Spar penge

Hvis du ikke behøver 4K video og RAW billeder, så læs videre. Vi anbefaler stadigvæk DJI Mavic Mini og nu fåes den til en endnu bedre pris. HD kameraet er stadigvæk virkelig godt på denne model – og for langt de fleste er det alt rigeligt at lade dronen flyve op til 4 kilometer væk.

I det øjeblik DJI Mini 2 blev sat til salg faldt prisen på den tidligere model DJI Mavic Mini. Den model er kun et år gammel og vi er ikke bleg for at sige, at det er markedets anden bedste drone – den overgåes kun af den nye model. Såfremt du ikke behøver 4K og RAW, så er det værd at overveje at spare lidt penge og købe sidste års DJI Mavic Mini drone.

Priser og links

DJI Mini 2 v. DJI Mavic Mini – Video test

På YouTube har vi fundet en video der sammenligner den nye DJI Mini 2 og DJI Mavic Mini: